Архів новин
«   »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
Сьогодні 3390
Вчора 8531
За цей тиждень 3390
За минулий тиждень 63245
За цей місяць 152501
За минулий місяць 257413
За весь час 1704531
Глава Верховної Ради Андрій Парубій підписав Закон України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» і передав його на підпис Президенту України  
Через ускладнення погодних умов та внаслідок злив можливі підтоплення помешкань, сільськогосподарських угідь, гноєсховищ, сміттєзвалищ, інших потенційно небезпечних об’єктів. У зв’язку з цим зростає ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь. Аби вберегтися від небезпечних наслідків, рекомендуємо дотримуватись наступних правил.
Коксакі — це не один вірус, а ціла група з 30 активних ентеровірусів, які розмножуються в шлунково-кишковому тракті дитини. Найчастіше вірус буває у дітей до 5 років. Після хвороби утворюється стійкий імунітет, повторного зараження саме Коксакі не буває.
 

Лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Бактерія, що спричиняє лептоспіроз у людей, потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів.
Наразі державна підтримка є одним із центральних напрямів державної політики у агропромисловому комплексі.
В Барському районі стартувала оздоровча кампанія 2019 року. Загалом  оздоровлення та відпочинок дітей будуть забезпечувати 9 закладів:
 7 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей (315 дітей: місто -225; район-90)
Барське районне управління Головного управління Держпрод-споживслужби у Вінницькій області звертає увагу, що на початок оздоровчого сезону залишається  складною  санітарно-епідемічна ситуація в Україні  та  у Вінницькій області,  де відмічається висока захворюваність на гострі кишкові інфекції.
За перші 4 місяці 2019 року в Україні  вже зареєстровано 39 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждало 333 особи, у тому числі 275 дітей (82,6 %). 
Основні умови для прийняття закладу оздоровлення та відпочинку дітей в експлуатацію
Найближчим часом в Україні розпочнеться проведення першого етапу польового оцінювання – попереднє обстеження. Польове оцінювання насінницьких посівів є основним та невід’ємним заходом сортового контролю в насінництві. 
Найгарячіша пора для закладів громадського харчування – це пора проведення випускних вечорів, святкових та інших заходів в літній період. Не кожен розуміє головне -  свято повинно бути не лише веселим, але й безпечним, а щедрість і гостинність - поміркованою і не нести шкоди ні організаторам, ні дітям.
Медико-санітарне забезпечення роботи пришкільного табору - /upload/file/2019/052019/pamyatka_kerivnukam.docx